Berlusconi az ellenzéket okolja válása miatt

Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi olasz kormányfő arra utalt egy interjúban, hogy az ellenzék bújtotta fel feleségét, hogy váljon el tőle. Dario Franceschini, a legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint Berlusconi felvetése szánalmas. A kormányfő stábja attól tart, hogy a dühös asszony le akarja járatni Berlusconit, ezzel pedig szavazatokat veszíthet. 
Vágólapra másolva!

"A feleségem besétált a csapdába. Tudom, hogy ki vezette oda. Ne aggódjanak, az igazság hamarosan ki fog derülni" - mondta Silvio Berlusconi olasz kormányfő a Corriere della Sera című lapnak adott interjúban, miután felesége, Veronica Lario bejelentette, hogy el akar válni tőle.

Dario Franceschini, a legnagyobb ellenzéki párt vezére értette a célzást, és azonnal reagált is - a Guardian szerint szánalmasnak nevezte Berlusconi gyanúsítgatását, és azt mondta: "Felelősségteljesen viselkedtünk ebben az ügyben, nem kevertük bele a politikába a személyes ügyeket."

Az interjú Berlusconi nagy médiaoffenzívájának része - írja a Guardian. Berlusconi stábja ugyanis attól tart, hogy a dühös Lario telekürtöli majd a médiát Berlusconi ügyeivel, ezzel pedig szavazatokat veszíthet a nők és katolikusok körében. A politikus-médiacézár kezén lévő Libero című lapban már leközölték Veronica 30 évvel ezelőtti félmeztelen képét, a Giornale pedig, melynek tulajdonosa a kormányfő fivére, vezércikkében azt fejtegette, hogy Veronica nemcsak férjének, hanem az egész olasz kormánynak árt.

Veronica Lariónál azért telt be a pohár, mert a 72 éves Berlusconi részt vett Nápolyban egy politikustársa 18 éves lányának születésnapi ünnepségén, és drága ékszert adott neki ajándékba. Az asszony már tíz éve fontolgatja a válást, 2007-ben Berlusconi kapott is ultimátumot egy hasonló ügy miatt, akkor még azonban le tudta csillapítani feleségét egy nyílt levéllel, melyben bocsánatot kért, és biztosította szerelméről.

Erre ezúttal nincs sok esély - Berlusconi szerint feleségének kellene tőle bocsánatot kérnie, amiért így nekitámadt. "Nem hiszem, hogy meg lehet még menteni ezt a házasságot. Ez egyszerűen túl sok" - mondta Berlusconi.