Vágólapra másolva!
Illegális bevándorlók laktak abban a használaton kívüli bírósági épületben, melyet szélsőjoboldali tüntetők támadtak meg Athénban. A rohamrendőrök könnygázzal fékezték meg a tüntetőket, a bent lévők téglákat dobáltak a támadókra. Az épületben embertelen körülmények között él ötszáz marokkói és algériai illegális bevándorló.
Vágólapra másolva!

Szélsőjobboldali tüntetők támadtak szombat este Athénban egy egykori bírósági épületre, melyben hónapok óta több száz illegális
bevándorló lakik embertelen körülmények között.

A rohamrendőrök könnygázzal fékezték meg a tüntetőket, akik kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták a közel tíz éve használaton kívül álló
épületet Athén belvárosában. Az épületben tartózkodók válaszul téglákat hajigáltak a támadókra. Legalább hárman megsérültek, közülük ketten a fejükön - írja az Associated Press (AP)

Jogvédő és humanitárius szervezetek korábban figyelmeztettek, hogy az elhagyatott épületben borzasztó higiéniai körülmények között, víz és áram nélkül él mintegy ötszáz, többségében marokkói és algériai illegális bevándorló.

A volt bírósági épület ostromát egy bevándorlás-ellenes demonstráció előzte meg, melyen a résztvevők a külföldiek egyre növekvő jelenléte ellen tiltakoztak. A néhány száz tüntető azt követelte, hogy "szabadítsák fel Athént és egész Görögországot az illegális bevándorlók hordáitól". A transzparenseken az állt: "külföldiek=bűnözés" és "idegenek lettünk a saját országunkban".

"Nem csináltunk semmi rosszat, miért teszik ezt velünk?" - kérdezte Fouad, egy 33 éves marokkói bevándorló az AP tudósítása szerint. "A rendőrség nem véd meg minket...Görögországban nem léteznek emberi jogok" - mondta Fouad.