Tucatnyi pakisztáni rendőrt raboltak el a tálibok

Vágólapra másolva!
Pakisztáni rendőröket raboltak el tálib lázadók azután, hogy megtámadtak egy ellenőrző posztot az Afganisztánnal szomszédos Haibár-hágó térségében. A rendőröket a tálib támadók ismeretlen helyre szállították.
Vágólapra másolva!

Tizenegy pakisztáni rendőrt hurcoltak magukkal tálib fegyveresek, miután vasárnap támadást intéztek egy ellenőrző poszt ellen az Afganisztánnal szomszédos körzetben, a Haibár-hágó térségében.

A támadás virradat előtt történt, a poszton szolgálatot teljesítő pakisztáni rendőröket a feltehetően tálib támadók lefegyverezték, gépkocsikba tuszkolták, és ismeretlen helyre szállították. Rahat Gul, a haibári kormányzat szóvivője szerint a rendőrök elrablói egyelőre semmilyen követeléssel nem álltak elő. Az elhurcolt rendőrök felkutatására akciót indítottak a hatóságok, de a keresés egyelőre nem járt eredménnyel.

A tálib akcióra két nappal azután került sor, hogy véres pokolgépes merényletet követtek el Pakisztán északnyugati részén, Dzsamrud városában egy mecsetben, a pénteki ima idején. A mecset teljesen összeomlott, a halálos áldozatok száma meghaladta az ötvenet, a sebesülteké a százat.