Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

"Szórakozás a gyilkolás" - mondta túszának a német ámokfutó

Vágólapra másolva!
Nyilatkozott az a férfi, akit két órára túszul ejtett a 17 éves németországi ámokfutó, és szerinte a fiú közölte vele, hogy a gyilkolás számára szórakozást jelent. A 15 embert megölő és magával is végző fiú állítólag arra készült, hogy egy másik iskolát is megtámad.
Vágólapra másolva!

Megjelentek részletek abból az interjúból, amelyet a 17 éves német ámokfutó, Tim Kretschmer által fogva tartott férfi adott a Stern magazinnak. A fiú a winnendeni iskolában folytatott vérengzés után rabolta el a férfit autójával együtt, aki a Sternnek azt mondta, Kretschmer felszólította őt, hogy találjanak egy újabb iskolát, mert a gyilkolás számára "szórakozást" jelent.

Az Igor Wolf nevű férfi a magazinnak beszélt arról is, hogy Kretschmer fegyvert fogott a fejéhez, és kényszerítette arra, hogy hajtson gyorsan. A fiú végül a férfit kocsijával együtt elengedte, és gyalog ment el ahhoz az autókereskedéshez, ahol újabb gyilkosságokat hajtott végre, majd magával is végzett. Az ámokfutásnak a gyilkossal együtt 16 áldozata volt.

A mészárlás megrázta Németországot, és a politikusok ismét napirendre vették a fegyvertartás ellenőrzésének szigorítását célzó javaslatokat is. A fiú apjának egyik engedéllyel tartott fegyverével követte el a gyilkosságokat. Szombaton a Stuttgart melletti kisvárosban tartják az országos megemlékezést, amelyre több mint százezer embert várnak, és jelezte részvételét Horst Köhler államfő és Angela Merkel kancellár is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről