Sarkozy összekeverte Szlovéniát és Szlovákiát

Vágólapra másolva!
Nicholas Sarkozy francia elnök összekeverte Szlovéniát és Szlovákiát egy interjúban. Sarkozy a brit Sunday Telegraph-nak adott interjúban bakizott.
Vágólapra másolva!

Összekeverte Szlovéniát és Szlovákiát Nicolas Sarkozy francia államfő. "Gondolja, hogy a szlovének nem lennének elégedettek, ha megsegítenénk a Citroent, amelynek náluk is van üzeme? Vagy lehet, hogy a Renault, nem vagyok benne biztos, de azt hiszem a Citroenről van szó" - mondta Sarkozy a brit Sunday Telegraph-nak adott interjúban.

A Citroen gyára a szlovákiai Nagyszombatban van, a Renault üzeme a szlovéniai Novo Mestóban működik. Mindkét külföldi gyárban teljes gőzzel folyik a termelés, mivel Franciaországban úgy próbálják életben tartani az autóipart, hogy ezer euró kedvezményt adnak annak, aki legalább 10 éves autója helyett új, kedvező károsanyag-kibocsátású kisautót vesz.

A két országgal már másoknak is meggyűlt a baja, korábban George W. Bush, volt amerikai elnök és Silvio Berlusconi olasz kormányfő emlegetett szlovákként szlovén politikusokat. Bush 1999-ben még texasi kormányzóként találkozott Janez Drnovsek akkori szlovén kormányfővel, akinek azt mondta, hogy nagyon elégedett volt a szlovák külügyminiszterrel való találkozóval. Négy évvel később Silvio Berlusconi üdvözölte szlovák miniszterelnökként Drnovsek utódát, Anton Rapot.