Virtuálisan gyilkolt tette előtt a német ámokfutó

Vágólapra másolva!
A Far Cry 2 nevű öldöklős játékokkal játszott tettének előestéjén Tim Kretschmer, a 15 emberrel, majd önmagával is végző német tinédzser. Szülei cáfolták, hogy fiuk pszichológiai kezelés alatt állt volna. 
Vágólapra másolva!

Számítógépének átvizsgálásának eredményeire hivatkozva a Spiegel című lap online kiadása azt állítja, hogy Tim Kretschmer a Far Cry 2 nevű játékkal játszott több mint két órán át kedd este, és hónapok óta látogatott iskolai merényletekkel foglalkozó site-okat. A lap szerint a fiú tettének előestéjén fél nyolckor kezdett el játszani és 9.40 körül kapcsolta ki a gépet.

A Far Cry 2-ben a játékosnak az a feladata, hogy egy fiktív országban megsemmisítsen egy könyörtelen fegyverkereskedőt.

A lap által idézett vizsgálatok szerint Kretschmer gyakran játszott a Counter Strike és a Tactical Ops nevű játékokkal is, és a gépén 200 pornóképet tárolt.

A winnendeni ámokfutás után a fiú szülei a Focus nevű magazinnak ügyvédükön keresztül cáfolták, hogy gyereküket depresszióval kezelték volna. A rendőrség csütörtökön még azt állította, hogy a fiú pszichológiai kezelés alatt állt, amit megszakított. Az ügyvéd azt a német sajtóban keringő híresztelést is visszautasította, hogy a családi ház pincéjében céllövő állomást alakított volna ki a hobbilövő apa.

A német sajtóban továbbra is csak találgatások folynak a winnendeni reáliskolát megtámadó és 15 emberrel végző Tim Kretschmer motivációiról. Péntek este a fiú szülőfalujában 1100 ember gyűlt össze, hogy lerója kegyeletét az áldozatok emléke előtt.