Nemi erőszak miatt emeltek vádat a volt izraeli államfő ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek Móse Kacav volt izraeli államfő ellen. A politikust nemi erőszakkal ás zaklatással vádolják. Kacav tagadja a vádakat, szerinte politikai okokból támadják.
Vágólapra másolva!

Nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények miatt emeltek vádat csütörtökön Móse Kacav volt izraeli államfő ellen. Kacav tagadja, hogy megerőszakolta és molesztálta volna három korábbi beosztottját.

A vádirat szerint Kacav turisztikai miniszterként, 1996 és 1999 között két alkalommal megerőszakolta, egy alkalommal pedig molesztálta egyik beosztottját. Az erőszakot a vád szerint egy alkalomal Tel Aviv-i irodájában, egy alkalommal pedig egy hotelben követte el.

2000 után, már elnökként két másik alkalmazottját is zaklatta a vád szerint. Egyiküket ölelgette, a másikat pedig ölelgette és a nyakát csókolgatta, akarata ellenére - írja a Haaretz. Az ügyészség szerint Kacav ezen kívül akadályozta az ellene indult nyomozást, és tanúkat is megpróbált befolyásolni, miután a botrány kirobbant 2006-ban.

Kacav 2007-ben lemondott posztjáról, tavaly viszont visszautasította a vádalkut, amelynek fejében kisebb szexuális bűncselekmények elismeréséért cserébe megúszta volna a nemi erőszak vádját, és feltehetően a börtönt is. A politikus tagadja bűnösségét, az ellene indult eljárást politikai okokból indítékú boszorkányüldözésnek minősítette.