Gyilkos SMS-től rettegnek Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Egy állítólagos gyilkos SMS okozott riadalmat Egyiptomban. A rémhír akkora pánikot keltett, hogy a kormánynak is foglalkoznia kellett egy üggyel. Három embert őrizetbe vettek a rémhír terjesztése miatt.
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi kormány is kénytelen foglalkozni azzal az állítólagos gyilkoló SMS-sel, amely az arab országban elterjedt rémhírek szerint embereket öl. Az állítólag külföldről, ismeretlen küldőtől érkezett érkezett mobiltelefonos üzenet a helyi lapok szerint olyan számkombinációt tartalmaz, amely legalább egy ember halálát okozta.

"Vért hányt, agyvérzést kapott nem sokkal azután, hogy megkapta az üzenetet" - írta az Egyptian Gazette. A rémhír hatására olyan nagy lett a riadalom, hogy a kormány is kénytelen volt foglalkozni az üggyel: az egészségügyi minisztérium nyilatkozatban szögezte le, hogy a híresztelés ellentmond minden tudományos ténynek, és hogy az ország egészségügyi hatóságai nem értesültek hasonló esetekről. A belügyminisztérium letartóztatott három olajipari munkást, mert valószínűleg ők kezdték terjeszteni a rémhírt.