Életfogytiglant kapott Londonban a magyar cselgáncsozó gyilkosa

Vágólapra másolva!
A londoni büntetőbíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte hétfőn azt a magyar állampolgárságú férfit, aki 2008 tavaszán Londonban meggyilkolta Bujkó Tamás cselgáncsozó olimpikont. Az ügyész "a végletekig kegyetlennek" nevezte a sok tanú szeme előtt elkövetett gyilkosságot.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték hétfőn este Londonban Bujkó Tamás cselgáncsozó olimpikon szintén magyar állampolgárságú gyilkosát. Az 1988-as szöuli olimpia ötödik helyezettjét tavaly márciusban, az északnyugat-londoni Sudbury Hill metróállomás közelében, egy korábbi személyes konfliktus miatt ölte meg a 35 éves Ifi Ferenc. A londoni központi büntetőbíróság hétfőn meghozott ítélete szerint Ifinek legalább 16 évet kell rács mögött töltenie, mielőtt feltételes szabadlábra helyezése szóba kerülhet.

Ifi Ferenc pincérként dolgozott az észak-londoni Wembley kerületben. A vád szerint egy banki pénzkiadónál támadta meg az élsportolót, savat öntött az arcába, brutálisan bántalmazta és késsel többször megszúrta. Kettejük között fél évvel korábban már volt egy összetűzés, amikor Ifi a postájáért ment korábbi lakásába. A lakást akkor már Bujkó Tamás bérelte.

A BBC szerint az orvosszakértők nem találtak elmezavarra utaló jeleket Ifi Ferencnél, de azt megállapították, hogy kényszeresen bosszúálló természetű. Az ügyész a perbeszédben "higgadt, kiszámított, brutális, a végletekig kegyetlen" támadásnak minősítette a sok tanú szeme láttára lezajlott gyilkosságot.

Az Újpesti Dózsa egykori sportolója az 1980-as években világbajnoki ezüst- és bronzérmes volt, nyert junior Európa-bajnokságot, felnőtt Eb-bronzérmet, két Hungária-kupát és egy felnőtt magyar bajnokságot. Sportolói pályafutását 1988-ban, a szöuli olimpiai ötödik helyezés után, 26 esztendősen befejezte.