Százmillió eurót követelnek a görög hajómágnás elrablói

Vágólapra másolva!
Állítólag százmillió eurós váltságdíjat követelnek Periklesz Panagopulosz görög hajózási mágnásért elrablói. A váltságdíjról egy görög televízió számolt be, amely szerint az emberrablók kapcsolatba léptek a mágnás fiával. A rendőrök nem erősítették meg az értesülést, a férfit és a bűnözőket az Athén környéki régióban keresik.
Vágólapra másolva!

Százmillió euró váltságdíjat követelnek az emberrablók Periklesz Panagopulosz görög hajózási nagyvállalkozó szabadon engedéséért cserébe - értesült a NET görög televízió. A fegyveresek hétfőn rabolták el a vállalkozót Athén egyik előkelő elővárosában. A bűnözők állítólag kapcsolatba léptek Panagopulosz fiával, aki az Egyesült Államokból utazott vissza Görögországba az ügy miatt. A váltságdíjról szóló értesülést a rendőrség nem erősítette meg.

A hatóságok nagy erőkkel keresik az elrabolt férfit és fogva tartóit a főváros környéki Attika régióban. A 74 éves Panagopulosz súlyos beteg, állapota rendszeres orvosi felügyeletet igényel, ezért a rendőrök az összes gyógyszertárat ellenőrzik a térségben.

A három fegyveres hétfőn délelőtt egy kisbusszal állta útját a vállalkozó gépkocsijának, majd egy másik járművel magukkal hurcolták sofőrjével együtt. Utóbbit néhány kilométerrel odébb szabadon engedték. A rendőrség a környéken később megtalálta az emberrabláshoz használt két lopott jármű kiégett roncsát.