Rendőrök és tüntetők csaptak össze Bulgáriában

Vágólapra másolva!
Tömegoszlatás volt a bolgár fővárosban, ahol a parlament előtt tüntető tömeg hógolyókkal és petárdákkal dobálták meg a rohamrendőröket. Néhány tüntetőnél házi készítésű robanószerkezetet is találtak a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Összecsapások robbantak ki Szófiában a bolgár parlament előtt rendőrök és tüntetők között szerdán - közölte a bolgár belügyminisztérium. A tiltakozók közül többen házilag készített robbanószerkezetekkel érkeztek a helyszínre.

A törvényhozás épülete előtt mintegy ezren gyűltek össze, hogy a korrupció és a kormány ellen tüntessenek. A rendőrök gumibotokkal és pajzsokkal igyekeztek kiszorítani a térről a tüntetőket, akik hógolyókkal, kövekkel és petárdákkal dobálták őket. A hatóságok 31 embert vettek őrizetbe, köztük háromnál találtak robbanószerkezeteket.

A tüntetésen nacionalisták, nyugdíjasok, földművesek, futball-szurkolók, diákok, sőt családanyák is részt vettek. Öt rendőr megsebesült az összecsapásokban. A déli órákban Bojko Boriszov szófiai főpolgármester a tüntetés befejezését kérte, hogy elkerüljék az erőszakos cselekmények elfajulását.