Gyerekekre omlott egy spanyol sportcsarnok teteje

Vágólapra másolva!
Beomlott egy sportcsarnok teteje a viharos szél miatt Spanyolországban. Az erős szél elől a csarnokba bemenekült gyerekek közül négyen meghaltak, többen súlyosan megsérültek. Az ítéletidőben eddig összesen 14-en vesztették életüket Spanyol- és Franciaországban.
Vágólapra másolva!

Négy gyermek meghalt szombaton, amikor a viharos szél miatt beomlott egy sportcsarnok teteje Barcelona közelében. Sant Boi de Llobregat katalán község sportcsarnokában mintegy 30 gyerek tartózkodott, amikor beomlott a tető. Tízen sérültek meg, többen súlyosan - közölte a helyi mentőszolgálat.

A 9 és 12 év közti gyerekek a közeli szabadtéri pályán készültek baseball mérkőzésre, amikor kitört a vihar. A fenyegető veszély, az óránként 160 kilométer sebességű szél elől a csarnokba menekültek. Az épület tetőszerkezete azonban beszakadta a heves viharban.

Spanyolországban pénteken már négy felnőtt ember halált okozta az ítéletidő: kettejükre fa dőlt rá, a másik kettőt pedig leomlott fal temette maga alá. Szombaton újabb halálos áldozatokat követelt a vihar: Katalóniában két férfi lelte halálát egy kidőlt fa alatt. Szintén meghalt egy portugál hajó kapitánya, akinek hajója bajba került Galícia partjai előtt. Bár a helyi mentők kimentették a süllyedő járműről, életét nem sikerült megmenteni.

A délkeleti országrészben, Alicante autonóm körzetben, La Nucia és Benidorm települések környékén 14 ezer embernek kellett elhagynia lakhelyét. A viharos szél ugyanis szombat reggel kidöntött egy villanyoszlopot, s a magasfeszültségű vezeték erdőtüzet okozott, amelyet még az esti órákban is 500 tűzoltó próbált megfékezni. Az oltásban a katonaság is segít.

Az észak-spanyolországi térséget ugyanaz az atlanti vihar érte el, amely végigsöpört Franciaországon is. Az Atlanti-óceán keleti partján végigsöprő orkán nyomán mintegy másfél millió háztartás maradt áram nélkül szombaton, fennakadások voltak a vonatközlekedésben is, valamint több repülőteret, köztük a bordeaux-it le kellett zárni. A hatóságok felszólították a délnyugati régió lakóit, hogy saját biztonságuk érdekében maradjanak otthon. Szombaton egy 50 éves férfi meghalt, társa pedig súlyosan megsérült, amikor autójukra rádőlt egy fa Landes körzetében. Ugyanitt egy férfit maga alá temetett egy, az orkán által kidöntött fa, ő is meghalt. Egy harmadik férfit, aki a kertjében dolgozott, a tetőről lesöpört törmelék sújtott halálra.