Öt embert lőttek meg egy chicagói középiskolánál

Vágólapra másolva!
Alvilági leszámolást gyanítanak a rendőrök a pénteken egy chicagói középiskola előtt történt lövöldözés hátterében. Egy kosárlabdameccsről távozó nézőkre nyitottak tüzet ismeretlenek, legalább öt ember megsebesült.
Vágólapra másolva!

Legalább öt embert lőttek meg pénteken egy chicagói középiskola előtt. Hármat súlyos, kettőt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A rendőrség két háztömbnyi körben lezárta a középiskolát övező utcákat, de egyelőre senkit nem vett őrizetbe - közölte Antoinette Ursitti rendőrségi szóvivő. Az öt sebesült férfi személyazonosságáról még nem közöltek semmit, így nem tudni, hogy a középiskola diákjai-e vagy sem.

A város déli részén található középiskolában kosárlabdameccset játszottak, és a rendes játékidőn túl, már a hosszabbítás idején a nézők egy része kezdett elszállingózni. Egy elsős lány, a 15 éves Shaneisha Turman elmondta, hogy látta, amint egy ezüstszínű autó megállt az iskola előtti buszmegállóban, és a benne ülők úgy tettek, mintha fegyverrel lőnének, és "aztán valóban lövöldözni kezdtek". Az utcán már sok ember volt ekkor, és kiabálva menekültek a helyszínről.

A hatóságok szerint elképzelhető, hogy alvilági leszámolás történt, és nem volt köze az iskolához. A hírügynökségek megemlítik, hogy ebbe az iskolába járt annak idején az Oscar-díjas színész-énekesnő Jennifer Hudson, akinek édesanyját, fivérét és unokaöccsét októberben gyilkolták meg Chicagóban.