Letartóztatták az Obamát fenyegető csetelőt

Vágólapra másolva!
Akár öt év börtönbüntetést is kaphat az az amerikai férfi, aki egy internetes oldalon többször is azt írta, meg fogja ölni Barack Obama megválasztott elnököt. Az államügyész szerint az internetes fenyegetéseket is komolyan veszik, és úgy ítélik meg őket, mintha valaki élőben beszélne.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak egy férfit az amerikai Mississippi államban, amiért egy internetes csevegőszobában arról írt, hogy meg akarja ölni Barack Obama megválasztott elnököt - írta a The New York Times vasárnap. Steven J. Christopher három alkalommal, január 11-én, 15-én, majd 16-án is fenyegető tartalmú üzenetet helyezett el a világhálón - közölte az illetékes államügyész.

Christopher fajgyűlölő és antiszemita cirádákkal tűzdelte tele szövegeit, amelyek egy olyan honlapon jelentek meg, ahol a Földön kívüli életről, kormányzati összeesküvésekről és megmagyarázhatatlan fizikai jelenségekről tesznek közzé cikkeket.

"Igen, úgy döntöttem, megölöm Barack Obamát, de vele személy szerint nincs semmi bajom" - írta egyik bejegyzésében, hozzátéve ugyanakkor, hogy nem tud felutazni Washingtonba és fegyvere sincs, de talán majd ad neki valaki egyet. A 42 éves férfi azzal indokolta elhatározását, hogy az ország érdekében fog cselekedni.

Az államügyész a letartóztatás kapcsán közölte: a megválasztott elnököt érő fenyegetéseket "nagyon komolyan veszik". Az interneten Obamát fenyegetni ugyanolyan bűncselekmény, mintha valaki élőben beszélne erről. "Az ilyen természetű fenyegetések ellen gyorsan és határozottan fellépünk" - mondta az ügyész. A férfit, ha bűnösnek találják, 5 év börtönre és 250 ezer dollár pénzbírságra ítélhetik.