Tucatnyi eddig ismeretlen fotón látható Kim Dzsong-Il

Vágólapra másolva!
Tizenhat fotót tettek közzé Észak-Koreában Kim Dzsong-Ilről, amelyeket a légierő egyik egységénél tett látogatása során készítettek. Azt most sem közölték, hogy a fotók pontosan mikor készültek. Hónapok óta számos híresztelés látott napvilágot az észak-koreai vezető egészségi állapotával kapcsolatban, állítólag augusztus közepén agyvérzést kapott.
Vágólapra másolva!

Tizenhat fotót tettek közzé hétfőn Észak-Koreában Kim Dzsong-Ilról, az ország első számú vezetőjéről. Az észak-koreai állami televízió szerint a fotókat a légierő egyik egységénél tett látogatása során készítették.

A felvételek időpontját nem közölték. A 66 éves Kim a fotókon télikabátot visel. Ezt megelőzően vasárnap a KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség beszámolt egy légi egységnél tett látogatásáról. Ez volt észak-koreai közlés szerint Kim Dzsong Il hatodik nyilvános megjelenése novemberben.

Hónapok óta számos híresztelés látott napvilágot az észak-koreai vezető egészségi állapotával kapcsolatban, állítólag augusztus közepén agyvérzést kapott. Dél-koreai illetékesek azóta többször kijelentették, hogy Kim felgyógyulóban van. November közepén azonban a japán TBS tv-csatorna internetes portálján azt jelentette, hogy Kim újabb agyvérzést kapott.