Robbantottak a bangkoki tüntetők közt

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, és több mint huszan megsebesültek, amikor bomba robbant a bangkoki belföldi repülőtérnél tüntetők között. Már több alkalommal megtámadták a repülőtereket blokád alatt tartó kormányellenes demonstrálókat.
Vágólapra másolva!

Robbanószerkezet lépett működésbe hétfő este a thaiföldi főváros belföldi repülőterénél táborozó kormányellenes tüntetők között. A detonáció egy embert megölt, a repeszdarabok több mint 20 szermélyt megsebesítettek, kórházi források szerint közülük többen súlyosan megsérültek. Nem tudni, hogy a halálos áldozat tüntető volt-e.

Az elmúlt két napban ismeretlen elkövetők többször is megtámadták hasonló módon a Don Muang repülőtérnél összegyűlt ellenzékieket. A thaiföldi kormány hívei és ellenzéke közötti robbantásos támadásokban, valamint az ellenzékiek és a rendőrség összetűzéseiben eddig hat ember halt meg, és sokan megsebesültek.

A Népi Szövetség a Demokráciáért (PAD) ellenzéki tömörülés múlt kedden kezdte meg a bangkoki repülőterek - előbb a Szuvarnabhumi nemzetközi, majd a Don Muang belföldi légikikötő - megszállását, hogy így kényszerítse ki a kormány távozását. Emiatt bezártak a repülőterek, hatalmas káoszt okozva. Az ellenzéki tüntetők hétfőn elkezdték kiüríteni az általuk hónapokkal korábban elfoglalt bangkoki kormányszékházat, hogy a fővárosi repülőterek blokádjára összepontosítsák erőiket.