Lemondott a bajor miniszterelnök

Vágólapra másolva!
A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) választási kudarca miatt lemondott posztjáról szerdán Günther Beckstein bajor kormányfő. Kedden a párt elnöke mondott le.
Vágólapra másolva!

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) választási kudarca miatt szerdán bejelentette lemondását a tartomány miniszterelnöke. Günther Beckstein sajtótájékoztatóján azt mondta: a választások után a párton belül nem kapta meg a munkájának folytatásához szükséges támogatást.

A párt rossz választási szereplése miatt kedden jelentette be lemondását Erwin Huber, a CSU elnöke. Utódául a CSU berlini parlamenti frakciója Horst Seehofer szövetségi mezőgazdasági minisztert javasolta. Elképzelhető, hogy a tartományi miniszterelnöki tisztséget is Seehofer veszi át.

A vasárnapi tartományi választásokon a CSU elvesztette több évtizedes egyeduralmát és abszolút többségét. A korábbi 60 százalék helyett a szavazatoknak mindössze 43,4 százalékát szerezte meg. Ennek nyomán a CSU vezetőségében többen követelték, hogy a párt új vezetéssel vágjon neki a következő választásokon