Új kormányt alakítottak a puccsisták Mauritániában

Vágólapra másolva!
Új kormány lépett hivatalba Mauritániában vasárnap. A nyugat-afrikai országban augusztusban távolították el a hatalomból államcsínnyel az első demokratikusan megválasztott elnököt, azóta katonai junta irányítja az országot.
Vágólapra másolva!

Új kormány alakult Mauritániában - jelentette be az augusztus elején hatalomra került katonai junta hétfőre virradóra. Az államcsínyt végrehajtó tisztekből álló legfelsőbb államtanács rendelete szerint vasárnapi hatállyal 22 tagú kormány lép hivatalba a nyugat-afrikai országban, Mulaj Uld Mohamed Lagdaf vezetésével.

A miniszterek többsége a puccsot támogató mozgalomhoz tartozik. Három miniszter az Egyesülés a Demokráciáért és a Nemzeti Egységért párt tagjaként került a testületbe. A párt azonban, amely nemrég bejelentette, hogy nem vesz részt a kormányban, közleményben tudatta, hogy ezek a kormánytagok "a párt soraiból kizártnak tekinthetők".

A puccsisták augusztusban ígéretet tettek arra, hogy az országban a lehető legrövidebb időn belül szabad és átlátható elnökválasztást tartanak. Az államcsínyt, amely az ország első demokratikusan választott elnökét távolította el a hatalomból, az Afrikai Unió, az Európai Unió és a Biztonsági Tanács is elítélte.