Városban ölt embert egy medve Romániában

Vágólapra másolva!
Fél kilométer távolságra az erdélyi Brassó város főterétől támadt egy 20 éves fiatalemberre egy anyamedve, amely széttépte áldozatát. A tetemre pénteken egy kutyáját sétáltató férfi figyelt fel, aki azonnal értesítette a hatóságokat.
Vágólapra másolva!

A kórbonctani orvosok megállapították, hogy a medve valósággal széttépte áldozatát. A helyi polgármesteri hivatal egyik illetékese szerint a fiatalember a tragikus végkifejlet előtt felvette még a harcot a medvével, ugyanis a nyomok arra utalnak, hogy az állat hat méteren keresztül húzta a földön.

A Kárpátokban fekvő város, Brassó elöljáróinak már évek óta fejtörést okoznak a medvék. A hatóságok adatai szerint a város területén fekvő Cenk-hegyet borító erdőben jelenleg 45 medve él, holott csak 20-nak lenne szabad ott tanyáznia. Létszámuk annak ellenére magas, hogy az elmúlt három hónapban tíz barnamedvét fogtak el a vadászok és szállítottak lakatlan helyre.

A Cenk-hegy a helyi és a külföldi turisták egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, az állatok azonban sokszor a hegy közvetlen szomszédságában lévő lakott területre is bemerészkednek.

A helyi hatóságok már évekkel ezelőtt hadat üzentek az étel után kutakodó medvéknek, és eddig 120 ezer eurót költöttek távoltartásukra, eredménytelenül.