Fiatalokra lőtt egy férfi az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Egy fegyveres férfi minden látható ok és előzmény nélkül tüzet nyitott csütörtök délután fiatalok egy csoportjára az Egyesült Államok északi részén elterülő Wisconsin állam Marinette megyéjében; hármat megölt közülük, egyet megsebzett - jelentette pénteken honlapján a helyi WBAY tévéadó.
Vágólapra másolva!

A fiatalok egy erdő szélén, a Michigan-tó Green Bay öblébe ömlő Menominee folyó egyik vasúti hídja közelében gyülekeztek, nem messze Niagara városától, hogy együtt ússzanak a Wisconsin és Michigan állam határát képező folyóban. A tettes az erdőből jött elő, és azonnal tüzet nyitott géppisztollyal a kilenc főből álló csoportra - közölte egy magas rangú helyi rendőrtiszt. Egy 17 éves lány, valamint egy 18 és egy 19 éves fiatalember életét oltotta ki. Tettének indítéka egyelőre ismeretlen. A rendőrtiszt közlése szerint a fegyveres férfi semmilyen módon nem került kapcsolatba áldozataival, mielőtt rájuk lőtt volna, szó sincs előzetes vitáról, veszekedésről.

A rendőrség és más fegyveres testületek több mint száz tagját mozgósították a gyilkos lövöldöző utáni hajszára. Útakadályokat létesítettek, és kiürítettek néhány házat a bűntett térségében. Még hőérzékelőkkel felszerelt repülőgépeket is bevetettek, hogy testének melege alapján észleljék a bujkálót. Végül pénteken elfogták Scott Johnson 38 éves gyanúsítottat. A férfit a megyei börtönbe szállították, ott lesz előzetes letartóztatásban bűnperéig.