Botokkal támadtak menekültekre Norvégiában

Vágólapra másolva!
Valószínűleg a kurdok és a csecsenek közti ellentétek miatt támadott meg egy csoport egy menekülttábort Norvégia déli részén. A támadásban húszan megsérültek, de egyelőre senkit sem vettek őrizetbe.
Vágólapra másolva!

Vasrudakkal, botokkal felszerelkezett csaknem félszáz támadó rontott rá csütörtök este egy délkelet-norvégiai településen lévő menekültközpontra, amelynek lakói közül húszan megsérültek - közölték a hatóságok. Az eset az Oslótól 60 kilométerre délre fekvő Nordbybraaten központjában történt. Egyelőre senkit sem vettek őrizetbe.

Ole Morten Lyng, a létesítmény vezetője elmondta, hogy mintegy félszázan vettek részt az előre kitervelt akcióban. Szerinte a csetepaté a menekülttáborban élő kurd és csecsen nők között kialakult feszültséghez köthető. A norvég sajtó szerint csecsenek voltak a támadók. A lapok úgy tudják, hogy több mint húsz ember sérült meg, közülük tízet kórházba kellett szállítani.

A menekültközpontban közel kétszáz Afganisztánból, Irakból, Iránból, Oroszországból, Szomáliából és Eritreából érkezett menekült van. Norvégiában egy héten belül ez a második ilyen jellegű támadás egy menekültközpontban. Július 18-án egy 16 éves szomáliai fiút sebesítettek meg súlyosan, miután ismeretlenek lövéseket adtak le a norvég főváros környékén lévő Askerben. Ebben az ügyben sem vettek senkit őrizetbe.