Vágólapra másolva!
Egy 2,5-3 méteres átmérőjű lyukkal az oldalán hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító repülőgép a Fülöp-szigeteken. A gépen tartózkodók közül senki nem sérült meg. Mérnökök vizsgálják, mi lehetett az oka a lyuk keletkezésének.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre egy Londonból Melbourne-be tartó gép a Fülöp-szigeteken, miután a repülő törzsén egy nagy - 2,5-3 méter átmérőjű - lyuk keletkezett - számolt be a történtekről a BBC. A Qantas légitársaság Boeing 747-400-as típusú gép fedélzetén 346 utas és 19 fős személyzet tartózkodott.

Senkinek nem esett baja, de néhány utas rosszul lett, többen hánytak. A gépen utazók arról számoltak be, hogy hallottak egy robbanásszerű hangot, majd huzatot éreztek, és a szél törmelékeket is fújt az utastérbe.

Forrás: MTI
Mérnökök vizsgálják a lyukat

Egy utas a BBC-nek elmondta, mindenki arra koncentrált, hogy felvegye az oxigénmaszkot, de egyébként az emberek nyugodtak voltak. Amikor biztonságban földet értek, a pilótát megtapsolták - jegyezte meg az utas. "Nagyon borzasztó volt, de mindenki nyugodtan viselkedett" - mondta egy másik utas az AP hírügynökségnek.

Mérnökök vizsgálják, hogyan keletkezhetett a lyuk, amely problémákat okozott a kabinnyomásban. Egy reptéri szóvivő elmondta, hogy az géptörzs érintett részénél a padló szétnyílt, és a mennyezeti burkolat egy része is leszakadt.