Három busz robbant fel egy kínai városban

Vágólapra másolva!
Egymás után három busz robbant fel hétfőn Kína Jünnan tartományának székvárosában. A rendőrség szerint szándékosan röpítették a levegőbe őket. Három ember életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Néhány óra leforgása alatt három autóbusz robbant fel hétfőn a délnyugat-kínai Kunming városában. Az Új Kína hivatalos hírügynökség szerint a robbantásokban legalább három ember életét vesztette és 14-en megsebesültek.

A buszokat egymáshoz közeli helyszíneken robbantották fel a Jünnan tartomány székvárosában, kevesebb mint három héttel a pekingi olimpia megkezdése előtt. A kínai hírügynökség szerint két ember a helyszínen, egy pedig kórházba szállításkor halt meg. A rendőrség előzetes vizsgálata szerint szándékos bűncselekmények történtek.

Egy tartományi tisztviselő telefonon azt mondta, hogy csak két robbanásról tudnak. Az ügyet vizsgálják - tette hozzá, de részleteket nem árult el.

Kínában időnként előfordulnak buszrobbantások, amelyeket elégedetlen mezőgazdasági termelők, vagy elbocsátott munkások követnek el tiltakozva a szegénység, a környezetrombolások, valamint a korrupció ellen.

A mostani robbanásokat megelőzően két nappal a rendőrség Menglian megyében tüntetőkre nyitott tűzet, akik egy korábbi vita miatt rátámadták egy helyi gumigyár központjára. Két mezőgazdasági termelő meghalt, az összetűzésben 41 rendőr megsérült.