Pápaellenes tüntetés Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Több mint 500 aktivista próbálta megzavarni szombaton Sydneyben a katolikus ifjúsági világtalálkozóra érkező zarándokokat.
Vágólapra másolva!

A "NoToPope (Nemet a pápának) koalíciónak" nevezett mozgalom tagjai, akik közül többen papnak, apácának és ördögnek öltöztek, egy park szélén sorakoztak fel, ama út mentén, amelyen a találkozó résztvevői felvonultak, egyházellenes jelszavakat skandáltak megafonokon keresztül és piros csomagolású óvszereket dobáltak a hívőknek.

Versenyt is rendeztek "a katolikusokat legjobban bosszantó" pólófeliratoknak. Az ifjúkatolikusok azonban a provokációkra elsősorban énekekkel válaszoltak.

Az aktivisták fellépését megkönnyítette, hogy a hét elején egy szövetségi bíróság megsemmisítette a pápalátogatás és a fesztivál idejére hozott hatósági rendeletet, mely szerint súlyos, több mint 5000 amerikai dollárnak megfelelő pénzbüntetéssel sújthatók azok, akik "zaklatják" a zarándokokat.

"Szeretnénk világossá tenni, hogy nem vagyunk vallásellenesek, szívesen látjuk a katolikus ifjúságot országunkban. Nekünk XVI. Benedek pápával és az egyházi hierarchiával van bajunk" - közölte Rachel Evans, a koalíció vezetője.

A szervezet elsősorban a pápának a homoszexualitás, a fogamzásgátlás, valamint az abortusz elleni politikáját támadja.