Kivégezhetik a bali robbantókat

Vágólapra másolva!
Kivégezhetik Indonéziában a Bali szigeti robbantókat, miután a bíróság elutasította ügyükben az utolsó felülvizsgálati kérelmet. A három férfit a 2002-ben két éjszakai bárban elkövetett robbantás megszervezéséért ítélték halálra, amelyben több mint kétszázan vesztették életüket.
Vágólapra másolva!

Elutasította az indonéziai igazságszolgáltatás a 2002-es Bali szigeti robbantások elkövetéséért halálra ítélt három iszlamista harmadik felülvizsgálati kérelmét is - közölte csütörtökön egy bírósági tisztviselő. Ezzel a döntéssel megnyílt az út az elítéltek - Amrozi Nurhasyim, fivére, Ali Ghufron és Imam Samudra - kivégzése előtt.

Az elítélt robbantók egyedüli lehetősége az maradt, hogy kegyelmi kérvényt nyújtanak be a szigetország elnökéhez, ők azonban előre közölték, nem élnek ezzel, mert mártírként akarnak meghalni. Az eljárás során nem mutattak megbánást, tettüket azzal indokolták, hogy az Afganisztánban és másutt megölt muszlimok halálát akarták megbosszulni.

A három férfit 2003-ban ítélték halálra, amiért részt vettek a 2002 októberében Bali szigetén, két éjszakai klubban elkövetett robbantásos merényletek megszervezésében. A zsúfolt klubokban végrehajtott robbantásban 202 ember halt meg.