Turistákra támadt egy fegyveres Ammánban

Vágólapra másolva!
Hat turista sebesült meg a jordániai Ammánban, amikor a szemtanúk szerint egy fegyveres tüzet nyitott rájuk a római amfiteátrum közelében. A támadó utána fejbe lőtte magát.
Vágólapra másolva!

Egy magányos fegyveres hat embert sebesített meg szerda este a jordániai főváros központjában, a római amfiteátrum közelében, majd fejbe lőtte magát - közölték a jordániai hatóságok. A támadásban négy libanoni, egy izraeli arab és egy jordániai személy sebesült meg, egy súlyosan, a többiek pedig könnyebben. Egyes beszámolók szerint turisták és sofőrjük. A rendőrség lezárta a Hásimíja tér és az ott található, 6000 férőhelyes római amfiteátrum környékét. A lövöldöző férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Nászer Dzsudih kormányszóvivő azt közölte, hogy az első adatok szerint bűncselekmény történt, nem terrorista akció .Több szemtanú beszámolója szerint a támadó egy turistabuszra nyitott tüzet, majd fejbe lőtte magát, amikor a rendőrök megközelítették. Két év leforgása alatt immár negyedik alkalommal ért turistákat fegyveres támadás Ammánban.