Meghalt egy nő a görögországi földrengésben

Vágólapra másolva!
Riadókészültségbe helyezték a görög mentőszolgálatokat, miután kedd hajnalban erős földrengést észleltek az Égei-tengeren. Egy asszony életét vesztette Rhodoszon, mikor megpróbált kimenekülni a házából.
Vágólapra másolva!

Erős, a Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű földrengés volt kedden hajnalban a délkeleti görög Dodekániszosz-szigetek közelében az Égei-tengeren - közölte az athéni geodinamikai intézet.

A földrengésen epicentrumát mintegy 70 kilométerre Rhodosz szigetétől délnyugatra, 13 kilométer mélységben regisztrálták. A rendőrség szerint eddig egy halálos áldozatról érkezett jelentés: egy rhodoszi faluban egy asszony ki akart menekülni házából, leesett a lépcsőn, és halálos fejsérülést szenvedett. További áldozatokról vagy épületek megrongálódásáról nincs hír, de riadókészültségbe helyezték a mentőszolgálatokat.

Egy görög szeizmológus szerint a földmozgás kisebb szökőárt válthat ki, amelynek hatása azonban csekély lehet abban az esetben, ha az epicentrum nagy mélységben volt. Az Európában évente regisztrált földrengések fele Görögországot sújtja, de túlnyomó többségük nem okoz komoly károkat.