Készültségben a dél-oszétiai fegyveres erők

Vágólapra másolva!
Készültségbe helyezték péntekre virradóra a dél-oszétiai fegyveres erőket, miután egy grúz falu irányából akna- és gránátvetők lőtték a dél-oszét főváros, Chinvali lakónegyedeit, és grúz harckocsik jelentek meg egy dél-oszétiai magaslatot.
Vágólapra másolva!

A dél-oszétiai hatóságok tájékoztatása szerint helyi idő szerint éjfél előtt a grúzok lakta Nikoze faluból gránátvetőkkel, aknavetőkkel és kézi lőfegyverből kezdték lőni Chinvalit. A lövöldözés egy, más források szerint két órán át tartott. Az incidensben két ember meghalt és négy megsebesült, közöttük egy 26 éves operatőr,

A fegyveres konfliktus miatt készültségbe helyezték a dél-oszétiai fegyveres erőket, de Mihail Mindzajev dél-oszétiai belügyminisztérium szerint egyelőre nem válaszoltak a grúz támadásokra.

Nem tudni, hogy a két incidens kapcsolatba hozható-e azzal, hogy csütörtök reggel a dél-oszétok merénylet-kísérletet hajtottak végre a dél-oszétiai grúz enklávék vezetője, Dmitrij Szanakojev ellen. Távvezérlésű akna robbant fel Szanakojev gépkocsija alatt, majd lövéseket adtak le az őt kísérő gépkocsioszlopra. Az Interfax jelentéséből nem derült ki, hogy Szanakojev túlélte-e a támadást.