Iszlamista fegyvereseket fogtak el Spanyolországban

Vágólapra másolva!
A spanyol rendőrség felgöngyölített egy iszlamista fegyveres sejtet, amely az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel állt kapcsolatban: a csoport négy tagját letartóztatták azzal a gyanúval, hogy pénzadományokat gyűjtöttek terrorcselekmények végrehajtásához.
Vágólapra másolva!

A spanyol belügyminisztérium közölte, hogy mind a négy személy algériai származású, egyiküket a déli Huelva körzetben, a többieket Baszkföldön vették őrizetbe.

Az iszlamista sejt közvetlen kapcsolatban állt az al-Kaidával. A hatóságok 2005 óta figyelték a csoport tevékenységét, amely hamis okmányokat és ruházatot adott el, a bevételből pedig kisebb összegeket továbbított iszlám terrorcsoportok jól ismert tagjainak. A letartóztatásokra a brit hatóságokkal együttműködve került sor: az iszlamisták Nagy Britanniában lévő szélsőségesekkel álltak kapcsolatban, így kerültek a brit hatóságok látókörébe.

A 2004 március 11-én elkövetett madridi robbantások óta - amelyeknek 191 halálos áldozata és több mint 1800 sebesültje volt - a spanyol hatóságok több mint háromszáz iszlamistát tartóztattak le terrorizmus gyanújával.