Lakóházat robbantottak Tripoliban

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, 17-en megsérültek, amikor pokolgép robbant egy lakóházban a libanoni Tripoliban. A merénylet nincs messze a kormánypárti szunniták és az ellenzéki síita alaviták közötti frontvonaltól. A városban egy hete robbant ki harc a két vallási közösség között.
Vágólapra másolva!

Pokolgép robbant szombaton az észak-libanoni Tripoli egyik lakóházában, egy ember meghalt, 17 másik megsebesült. A robbanás Báb et-Tebbáne negyedben történt, nem messze a bejrúti kormánnyal rokonszenvező szunnita és a síita közösséghez tartozó, az ellenzéket támogató alavita muszlim harcosok közötti frontvonaltól. A különböző vallási felekezetekhez tartozó csoportok között egy hete kirobbant harcokban eddig kilencen haltak meg.

A robbanás áldozata egy szunnita férfi. A mentőalakulatok a romok közül 17 sebesültek emeltek ki, őket kórházba szállították.

Tripoliban a Szíria-ellenes szunnitáké a hatalom, míg az alaviták többsége szoros kapcsolatot tart fenn Szíriával, amelynek elnöke, Bassár al-Aszad maga is e közösséghez tartozik. Május 21-én a katari fővárosban, Dohában megállapodás született a libanoni parlamenti többség és az ellenzék között, amely véget vetett a hosszú politikai válságnak és lehetővé tette Michel Szulejman köztársasági elnökké való választását. Ugyanakkor a megállapodásban előirányzott nemzeti egységkormány azóta sem alakult meg.