Betiltják az utcai italozást Kassán

Vágólapra másolva!
Mindössze két órán keresztül lehet majd az utcán alkoholt fogyasztani Kassán. Reggel 5 és másnap hajnali 3 között megtiltja az utcai italozást a közgyűlés. Az intézkedéssel a kulturális atmoszférát akarják megóvni.
Vágólapra másolva!

Napi 22 órán át tilos lesz közterületen alkoholt fogyasztani Kassa központjában a város közgyűlésének döntése értelmében. Július 16-án lép életbe a tisztaságról és a rendről elfogadott kötelező érvényű önkormányzati rendelet, amelyben az szerepel, hogy reggel 5 órától másnap hajnali 3 óráig tilos a közterületi alkoholfogyasztás a történelmi óvárosban, de az iskoláknál, a köz- és kulturális intézményeknél, templomoknál, sportlétesítményeknél, parkoknál és buszmegállóknál is.

Jana Gerocková, a városháza szóvivője elmondta, hogy a rendelettel a közterületen való alkoholfogyasztást szeretnék visszaszorítani. Az utóbbi időben egyre több fiatal és hajléktalan italozik az utcákon, ami árt a város kulturális atmoszférájának a turistaszezonban, és azon kívül is. Alkohol eladása és felszolgálása továbbra sem tilos az arra szakosodott létesítményekben.

A kassai önkormányzati képviselők korábban már fogadtak el rendelettervezetet az egész városban érvényes nonstop közterületi szesztilalomról, de az ügyészség arra hivatkozva támadta meg a jogszabályt, hogy a tartalma túlmegy a vonatkozó törvény keretein, így semmisnek tekintették a döntést.