Megsértették a gázai tűzszünetet

Vágólapra másolva!
Izrael ismét lezárta a Gázai övezeti átkelőket, mert megsértették a kevesebb mint egy hetes tűzszünetet. Az övezetből ugyanis valakik rakétát lőttek ki Dél-Izrael területére.
Vágólapra másolva!

Ismét lezárta a Gázai övezeti átkelőket szerdán Izrael, miután előző nap rakétát lőttek ki az övezetből Dél-Izraelre - közölte egy izraeli védelmi illetékes. Az átkelők, amelyeket közép-európai idő szerint hét órakor kellett volna megnyitni az áruforgalom előtt, határozatlan időre zárva maradnak - mondta Peter Lerner.

Az Izrael és az övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász közötti, június 19-én életbe lépett tűzszüneti megállapodás részeként Izrael vállalta, hogy könnyít a területet sújtó kereskedelmi embargón. Nevük elhallgatását kérő izraeli védelmi illetékesek már kedd este azt mondták, döntés született arról, hogy a zsidó állam a rakétatámadásra válaszul lezárja a gázai átkelőket.

A fegyvernyugvás kezdete óta a keddi volt az első eset, hogy rakétatámadást intéztek a Gázai övezetből izraeli terület ellen. Ehud Olmert izraeli kormányfő a tűzszünet nyilvánvaló megsértésének nevezte a rakétatámadást.