Vágólapra másolva!
A szabály az szabály, újranősült ember nem kaphatja meg az oltári szentséget - üzente közvetve Silvio Berlusconinak XVI Benedek pápa. Az olasz miniszterelnök korábban egy püspöktől érdeklődött, hogy mikor engedik végre vissza az egyházba az elváltakat. A válasz a pápától érkezett, videóüzenet formájában.
Vágólapra másolva!

XVI. Benedek pápa elutasította Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök kérését, hogy fogadja vissza az elvált és újra megházasodott embereket - köztük az olasz kormányfőt - az egyházba. A pápa a Québecben rendezett eukarisztikus (az oltári szentség) világkonferenciának küldött videóüzenetében jelentette ki: csak az veheti magához az ostyát, akit nem terhel semmilyen bűn.

A pápai kijelentés az olasz újságok szerint egyértelmű üzenet Berlusconinak, aki még 1985-ben vált el első feleségétől, akitől két gyermeke született, és 1990-ben feleségül vette Veronica Lario színésznőt. Berlusconi korábban a szardíniai Porto Rotondóban, egy egyházi ünnepen kérdezte meg a helyi püspöktől, hogy mikor fogadja vissza az egyház az újra házasodott embereket.

A püspök erre azt válaszolta, hogy Berlusconink módjában áll nála magasabban állótól is megkérdezni ugyanezt. A válasz - indirekt módon - vasárnap érkezett meg, személyesen a pápától, aki a korábban felvett videóüzenetben megerősítette, hogy az egyháznak rögzített szabályai vannak, amelyekhez minden hívőnek tartania kell magát.