Megölte magát a gyilkosságairól tudósító újságíró

Vágólapra másolva!
Belefojtotta magát egy vödör vízbe az a macedón újságíró, aki több idős nőt meggyilkolt, majd részletesen tudósított a bűncselekményekről. Az újságíró cellájában ölte meg magát, a rendőrök szerint kizárt, hogy erőszak történt volna. A nyomozás adatai szerint az áldozatok valamennyien a tudósító anyjához hasonló idős takarítónők voltak.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos lett a cellájában az a macedón újságíró, aki több idős nőt kegyetlenül megölt, majd bűncselekményeiről tudósításokat írt lapjának. Vlado Tanevski, az Utrinski Vesnik című szkopjei napilapnak a nyugat-macedóniai Kicevóban működő tudósítója egy vizesvödörbe fojtotta magát - közölte a macedón rendőrség szóvivője, aki szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy erőszak történt volna.

Az újságíróról a hétvégén bebizonyosodott, hogy megölt két 65 éves nőt, miután megerőszakolta és kegyetlenül bántalmazta őket. A rendőrség még két - egy 56 egy 79 éves - nő megölésével is gyanúsította, miután a házában és gépkocsijában a bűnösségét valószínűsítő bizonyítékokat találtak. Az országos terjesztésű napilap tudósítójaként rendszeresen írt a gyilkosságokról, a megerőszakolt, összevert, műanyagkábellel megfojtott és nejlonzsákba tett áldozatok családtagjaival folytatott beszélgetésekről.

Mindig jól értesült volt, sikert aratott részletdús, bennfentességről tanúskodó beszámolóival. Végül épp ezek terelték rá a gyanút, Tanevski ugyanis olyan dolgokról is beszámolt cikkeiben, amelyekről vagy a nyomozók se tudtak, vagy ha igen, akkor nem közölték a nyilvánossággal. Ráadásul feledékenynek is bizonyult: miután 2004-ben két - bűnösségét a per folyamán végig tagadó - embert elítéltek két idős asszony meggyilkolásáért, újabb gyilkosságai után az ő bűnösségükre utaló megjegyzéseket tett tudósításaiban, pedig az akkor már börtönben őrzött raboknak nem volt alkalmuk elkövetni a bűncselekményeket.

A vizsgálatot végző nyomozók szerint Vlado Tanevskinek nagyon rossz volt a viszonya idős, takarítónőként dolgozó anyjával. Bizonyított és feltételezett áldozatai az anyjához hasonlóan idős takarítónők voltak, s olyan közintézményekben dolgoztak, amelyeket munkája során többször felkeresett.