Pánik tört ki egy mexikói drograzzián, 12 halott

Vágólapra másolva!
Legalább tizenkét ember meghalt egy mexikói drograzziában. A rendőrök egy bárba hatoltak be, ahol jöttükre kitört a pánik, és a menekülő vendégek közül többeket agyontapostak. A bárban az iskolai évzárót ünnepelték tinédzserek százai - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Legalább tizenkét ember vesztette életét egy drograzzia során Mexikóban, a rendőrség jöttére pánik tört ki, és a menekülők sokakat halálra tapostak. A sérültek száma tizenhárom. A mexikóvárosi News Divine Clubban diákok százai ünnepelték az iskolai évzárót, emiatt a bár különösen zsúfolt volt - becslések szerint legalább ötszázan szórakoztak a klubban.

A rendőrök megjelenésekor kitört a pánik, és a bár vendégei fejvesztett menekülésbe kezdtek - nyilatkozta a főváros rendőrfőnöke, Joel Ortega. A razziát azért tartották, mert a rendőrség több bejelentést kapott arról, hogy a bárban kábítószert és alkoholt árulnak fiatalkorúaknak - írja a BBC.

A rendőrfőnök szerint a pánik a News Divine Clubban akkor tört ki, amikor a klub tulajdonosa közölte a szórakozó tömeggel, számos rendőr szállt ki az elfogására. A helyiségnek a főbejáraton kívü vészkijárata is volt, azt azonban sörösrekeszek torlaszolták el. "Nagyon sokan a vészkijárathoz futottak, de ott olyan kicsi volt a hely, hogy többen megfulladtak" - mondta a rendőrfőnök, aki tagadta azokat az értesüléseket, melyek szerint a razziázó rendőrök könnygázt is használtak a rajtaütés során. A menekülők legalább három rendőrt és hét fiatalt, közöttük két kiskorút tapostak agyon.