Piacon árult macskahúst egy ukrán házaspár

2008.06.20. 20:19

Négy hónapos börtönbüntetéssel megússza az ukrán házaspár, aki éveken át macskákat ölt le, és húsukat megette vagy nyúlhúsként eladta. Csak az állatkínzást sikerült ugyanis bizonyítani, nem találtak olyan élelmiszert, amiben a tőlük származó hús lett volna. Pedig több tanúja is volt, hogy a pár a piacon macskahúst árult, és azt kifőzdéknek is eladta.

Kóbor- és házimacskák éveken át folytatott tömeges leöléséért, valamint húsuk eladásáért ítélt négyhónapi szabadságvesztésre egy házaspárt a bíróság a közép-ukrajnai Poltavában. A büntetett előéletű, 51 éves Mikola Penykovszkij és felesége a Poltava utcáin összefogdosott macskákat leölte, egy részüket megette, a többit pedig nyúlhúsnak mondva a piacon árusította, illetve húsos derelyét, palacsintát, fánkot árusító kifőzdéknek eladta.

A vizsgálat azután indult 2007 decemberében, hogy több tanú egybehangzó vallomásával lebuktatta a házaspárt. Mivel az eljárás során azonban nem sikerült bebizonyítani, hogy az általuk eladott hús belekerült volna az élelmiszertermékekbe, ezért csak állatokkal szemben tanúsított kegyetlen bánásmód miatt kellett a bíróság előtt felelniük, amiért a maximálisan kiszabható fél év szabadságvesztés helyett négy hónap börtönbüntetést kaptak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK