Együtt esett teherbe 17 amerikai iskolás

Vágólapra másolva!
Rendőrök nyomoznak 17 terhes amerikai diáklány ügyében, akik egy iskolába járnak és szinte egy időben lettek állapotosak. Állítólag a 16 éves, vagy annál is fiatalabb lányok fele megegyezett, hogy együtt szülnek gyereket.
Vágólapra másolva!

Amikor a diákok kiléptek az USA-beli Massachusettsben fekvő halászvároska, Gloucester középiskolájának évzárójáról a tanév végén, terhességek sorozata sokkolta tanáraikat, szüleiket, és az egész közösséget. Összesen 17 iskolás esett teherbe a tanév során. A tanárok szerint ráadásul az egész nem véletlenül alakult így.

Azt a rendőrség is vizsgálja, hogy - mint az iskolaigazgató és többen is állítják - valóban kötött-e a lányoknak legalább a fele egy furcsa egyezséget arról, hogy együtt szülnek gyereket, és együtt nevelik fel őket. A rendőrség szerint az biztos, hogy a teherbe esések nagy része szándékos volt. Az egyik iskolai vezető szerint sok diák többször is megjelent a terhességi teszteken, és bosszúsan távozott, amikor kiderült, hogy azok negatívak lettek.

A rendőrök vizsgálják az apákat is, akik közül többen már húszas éveikben járnak.

Az 1200 diák látogatta iskolában összesen 150 alkalommal végeztek terhességi teszteket ebben a tanévben, és a terhességek száma négyszer annyi lett, mint az előző évben. Ráadásul az iskolaorvoshoz újabb és újabb lányok jönnek teszteket csináltatni. Az iskolatanács egyik tagja szerint - anyagi okokból - nincs szexuális oktatás, és nem kapnak fogamzásgátlókat a diákok. Az erősen római katolikus vallású városka kórháza ugyanis - amely ellátja gyógyszerekkel az iskolaorvost - nem engedélyezte, hogy a diákok is hozzájussanak ilyen gyógyszerekhez.