Beperelte apját egy megbüntetett kanadai kislány

2008.06.19. 16:34

Eltiltotta tizenkét éves lányát az osztálykirándulástól egy kanadai apa, mire a lánya beperelte őt. A bíróság a lánynak adott igazat. Az apa fellebbezett.

Egy 12 éves québeci kislány beperelte édesapját , mert az eltiltotta az iskolai kirándulástól, és meg is nyerte a pert. Az Ottawa városának Québec tartomány területére eső elővárosában, Gatineauban élő kislányt elvált apja azért sújtotta a büntetéssel, mert véleménye szerint a lány túl sokat lóg az interneten, továbbá tiszteletlen új élettársával szemben.
   
A québeci legfelsőbb bíróság egyik bírónője azonban a lány javára döntötte el a vitát, elrendelve, hogy biztosítani kell számára a részvételi lehetőséget az év végi osztálykiránduláson. Az apa a szülői jogok védelmére hivatkozva megfellebbezte a döntést, nehogy precedenssé váljon az ügy.
   
Az apa ügyvéde szerint tizenéves korban a fiatalok rendre próbálgatják, meddig mehetnek el a szülői tekintéllyel szemben, de a szülők dolga megszabni, hol húzódik a határ. A helyi lapok értesülése szerint a kislány "nem megfelelő képeket" tett fel magáról a világhálóra, és ezen túlmenően is pimaszkodott a papa élettársával. "Meglep, hogy a bíróság hajlandó volt beavatkozni egy magánvitába" - mondta az apa élettársa.

KAPCSOLÓDÓ CIKK