Magyarokat vertek meg a vajdasági Temerinben

Vágólapra másolva!
Megvertek két magyar fiatalt szombaton a vajdasági Temerinben. Az egyik fiatal sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az újvidéki kórházban meg kellett műteni, hogy ne veszítse el látását.
Vágólapra másolva!

Súlyosan bántalmaztak Temerinben két magyar fiatalembert - közölte a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) helyi szervezete. A párt szülőktől kapott információkra hivatkozva arról számolt be, hogy június 14-én a Vajdaságban, Temerinben minden ok nélkül megtámadták, és súlyosan bántalmazták a 19 éves K. Rolandot és a 18 éves K. Viktort.

K. Rolandot sörösüveggel leütötték és megrugdosták. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az újvidéki kórházban szombaton sürgős műtéti beavatkozásra volt szükség, hogy ne veszítse el látását. Az incidenst követően a tettesek terepjárójukba pattantak és elmenekültek a helyszínről. A helyi rendőrség megerősítette a történteket, és elmondták, hogy az ügy nyomozati szakasza még nem ért véget.

Csorba Béla, a VMDP körzeti szervezetének elnöke azt mondta: szerbek vertek meg magyar fiatalokat, ami szerinte utal az incidens nemzetiségi hátterére. A pártszervezet szerint az eset nyugtalanítja a helyi közvéleményt, annál is inkább, mert hétfőn kezdődött meg a szabálysértési eljárás egy korábbi magyarverés ügyében.