Vágólapra másolva!
Megköveztek, majd elevenen elégettek egy gyújtogatónak hitt mozambiki férfit Dél-Afrikában. A többszáz fős tömeg azt hitte, hogy a 30 éves férfi gyújtott fel előző este egy viskót.
Vágólapra másolva!

Elevenen elégettek egy gyújtogatónak hitt mozambiki férfit szombaton a dél-afrikai Pretoria egyik feketék lakta elővárosában. A 30 éves áldozatot megkövezték, mielőtt felgyújtották volna. Azt hitték, hogy előző este felégetett egy viskót, ezért vette üldözőbe egy körülbelül 300 fős tömeg - mondta Thomas Mufamadi rendőr százados.

Az eset egy hónappal azután történt, hogy Dél-Afrikát bevándorló-ellenes erőszakhullám borította el. Az idegengyűlölők 15 napon át tartó támadásaiban 62 embert meggyilkoltak, több százat megsebesítettek, a pogromok elől tízezrek menekültek el lakóhelyükről. A rendőr százados a szombati támadást nem akarta kapcsolatba hozni a májusi erőszakhullámmal, arra hivatkozva, hogy a mozambiki férfit bűnözők gyilkolták meg. A tömeg szétoszlott, amikorra a rendőrség a helyszínre érkezett, ezért csak három gyanúsítottat tudtak elfogni.