Meghalt Tim Russert, az NBC újságírója

Vágólapra másolva!
Munka közben, szívrohamban halt meg pénteken Tim Russert, az MSNBC televízió híres újságírója.
Vágólapra másolva!

A műsorvezető-kommentátort 58 éves korában érte a halál; egy műsor felvétele közben az NBC washingtoni irodájában esett össze, amelynek vezetője volt.

Tim Russert 1984-ben csatlakozott az NBC hálózathoz, a "Meet the Press" című beszélgetős műsornak 1991 óta volt a házigazdája, az idei előválasztási küzdelemben több vitát vezetett az aspiránsok között.

Russert - aki újságírói karrierje előtt demokrata párti tanácsadóként dolgozott - 2005-ben Emmy-díjat kapott Ronald Reagan elnök temetésének közvetítéséért; több sikerkönyvet írt. Egyszer úgy foglalta össze újságírói hitvallását: az ő nézetei nem fontosak, az a feladata, hogy minél alaposabban megismerje vendége álláspontját, majd azzal ellentétes oldalra álljon, és ezt állhatatosan, udvariasan tegye.

A Time magazin idén a világ 100 legbefolyásosabb személyisége közé sorolta az újságírót.

Tim Russert volt az első olyan véleményformáló személyiség, aki már május elején, az észak-karolinai és indianai előválasztási forduló után kijelentette: Obama lesz a demokrata elnökjelölt, és, mint mondta akkor, "ezt senki nem vonhatja kétségbe".