Végül feladta McCain kitartó riválisa

Vágólapra másolva!
Felfüggesztette kampányát Ron Paul, aki az után is küzdött a republikánus elnökjelöltség megszerzéséért, hogy biztossá vált John McCain pozíciója. A stabil táborral rendelkező Paul egy mozgalmat indít Kampány a szabadságért címmel.
Vágólapra másolva!

John McCain ugyan már márciusban bebiztosította elnökjelöltségét a republikánus pártban, akadt egy riválisa, aki nem volt hajlandó feladni a versenyt. Ron Paul kitartott végig az előválasztásokon, és nem is szerepelt rosszul annak ellenére, hogy támogatói tudták, esélytelen jelöltre adják voksukat.

Csütörtökön azonban a politikus bejelentette, hogy felfüggeszti elnökválasztási kampányát, és idejét, valamint összegyűjtött pénzét helyette egy új, Kampány a szabadságért nevű mozgalom építésére fordítja. Honlapján azt ígéri, hogy segíteni fogják olyan politikusok megválasztását, akik osztoznak a céljaikban. Például abban, hogy mindent megtesznek a szabad piaci versenyért, az állami szerepvállalás minimalizálásáért, a szabadságjogok érvényesüléséért.

Ron Paulnak ugyan nem volt esélye a republikánus jelöltség megszerzésére, de stabil tábort alakított ki maga körül ezeknek az elveknek a hirdetésével. A CNN szerint a szociálisan konzervatív republikánusok mellett sok olyan fiatal is csatlakozott hozzá, aki elutasította az iraki háborút.

A republikánus párt szeptember elején, a Minnesota állambeli St. Paulban fogja tartani konvencióját, ahol hivatalosan is megnevezik a párt jelöltjét. Hacsak nem történik valamilyen drámai fordulat, akkor ez John McCain lesz, akinek a demokrata Barack Obamával kell majd megküzdenie a november elején esedékes elnökválasztáson.