Pakisztáni katonákra lőttek az afgánok a határvidéken

Vágólapra másolva!
Pakisztáni katonákkal keveredtek tűzharcba a tálib fegyvereseket üldöző afgán biztonsági erők a két ország határvidékén. Az összecsapásban, amelybe egy amerikai repülőgép is beavatkozott, legalább tíz pakisztáni katona életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 10 pakisztáni katona életét vesztette szerdára virradó éjjel az afgán-pakisztán határ pakisztáni oldalán, a pakisztáni területre behatoló afgán biztonsági erőkkel vívott összecsapásban, illetve egy légi csapásban - közölték hivatalos pakisztáni források.

A katonákat az északnyugat-pakisztáni Mohmand törzsi terület egyik határőrhelye mellett ölték meg - mondta egy neve elhallgatásához ragaszkodó magas rangú pakisztáni illetékes. Tájékoztatása szerint az afgán kormány ellen harcoló tálib fegyveresek, a határon átcsapva megtámadták az afgán erőket, melyek ellenoffenzívát indítottak. A pakisztáni katonák az afganisztáni erőkkel vívott tűzharcban, illetve egy amerikai pilóta nélküli repülőgép rakétacsapásában veszítették életüket.

Az Egyesült Államok által vezetett nemzetközi erők, melyek az afgán hadsereg oldalán a tálibok ellen harcolnak, nagy számban vannak jelen a Mohmanddal határos afgán tartományban, Nangarharban. Washington és Kabul visszatérően azzal vádolja a pakisztáni hadsereget, hogy nem tesz elegendő erőfeszítést annak megakadályozására, hogy a pakisztáni oldalon megbúvó tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat fegyveresei behatoljanak afgán területre, és újjászervezzék erőiket a pakisztáni törzsi területen.