Kikerült az intenzívről az amstetteni rém áldozata

Vágólapra másolva!
Kéthónapi altatás után kikerült az intenzív osztályról az amstetteni rém egyik áldozata. A hetvenhárom éves Josef Fritzlt azzal gyanúsítják, hogy háza pincéjében huszonnégy éven át tartotta fogva és kényszerítette vérfertőző viszonyra lányát, akitől hét gyermeke született.
Vágólapra másolva!

Közel kéthónapi mélyaltatás után kikerült az intenzív osztályról az amstetteni rém egyik áldozata, akinek kórházba kerülése vezetett tulajdonképpen a megdöbbenést keltett ausztriai vérfertőzés lelepleződéséhez.

Az amstetteni tartományi klinika szóvivője kedden közölte, felébresztették a mesterséges altatásból a tizenkilenc éves Kerstint, és átszállították abba az intézménybe, ahol a többi áldozatot - nagyanyját, anyját és testvéreit - is ápolják. A lány azonban továbbra is fokozott orvosi és gyógyszeres kezelésre szorul.

A hetvenhárom éves Josef Fritzl mérnököt azzal gyanúsítják, hogy házuk pincéjében huszonnégy éven át fogságban tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette lányát, a most negyvenkét éves Elisabethet, akitől hét gyermeke született, köztük Kerstin. A lány gyermekeivel az apja által épített föld alatti tömlöcben sínylődött egészen a közelmúltig. A pincében felcseperedett Kerstint április 19-én szállították kórházba. Közvetve neki köszönhető, hogy egyáltalán fény derült az esetre.

A St. Pölten-i ügyészség tájékoztatása szerint az ügyben már több mint száz személyt kérdeztek ki. Elisabeth első meghallgatására valószínűleg július első két hetében történik meg. Az ügyészség közölte, hogy addigra rendelkezésre áll majd a mérnökről készülő pszichiátriai szakértői vizsgálat, illetve a helyszínen végzett rendőrségi nyomozás eredménye is.