Két év után írt családjának az elrabolt izraeli katona

Vágólapra másolva!
Kézzel írt levelet kapott két év után az izraeli Gilad Shalittól családja. A katonát 2006-ban rabolták el palesztinok. A levélben a férfi könyörög életéért, és arra kéri családját, mielőbb tegyenek valamit kiszabadulásáért.
Vágólapra másolva!

2006 június 25-én palesztin fegyveresek támadtak meg egy izraeli csapatot a gázai határnál. Két katonát megöltek, Gilad Shalitot pedig elhurcolták - írta a BBC.

Márciusban Haled Mesál, a Hamász egyik politikai vezetője közölte: a 21 éves izraeli katona életben van és jó körülmények között tartják fogva. Bejelentette azt is, hogy "humanitárius gesztusként" megengedik, hogy a férfi írjon családjának. A levelet hétfőn kézbesítették a családnak. Azt is megígérték, hogy a családfő válaszolhat a levélre és azt eljuttatják a fogságban lévő katonának.

"Több a semminél, de azért nem nyugtat meg minket a levél tartalma. Nem változtatja meg azt a tényt, hogy a fiunkat két éve elrabolták és egyelőre esélyét se látjuk, hogy kiszabadulhatna" - mondta Noam Shalit, Gilad Shalit apja a Haaretz című lapnak.

A Hamász, amely tavaly vette át az ellenőrzést a gázai övezetben, Gilad Shalitért cserébe 450 palesztin fogoly szabadon bocsátását követeli. A tárgyalásokat Izrael és a Hamász között Egyiptom közvetíti.

A katona elrablását követően a család már kapott két levelet és egy magnófelvételt.