Bomba robbant egy grozniji kávéházban

Vágólapra másolva!
Nyolcan megsebesültek egy grozniji kávéházban, amikor felrobbant egy házilag készített pokolgép. Csecsenföldön ma már ritkák a nyilvános helyek ellen intézett robbantásos merényletek.
Vágólapra másolva!

Házilag készített pokolgép robbant hétfőn este a csecsenföldi főváros, Groznij egyik kávéházában, nyolc embert sebesítve meg - közölték az orosz ügyészség helyi nyomozó szervei. Az első feltételezés az volt, hogy háztartási gázrobbanás történt. A detonációban megsérült öt rendőr és három civil közül ketten már elhagyhatták a kórházat.

Az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság 1994 óta két pusztító háborút élt át, és máig előfordulnak fegyveres incidensek az iszlám szeparatista szélsőségesek, a szövetségi és helyi biztonsági erők között. Jelentősebb harcok azonban több mint egy éve nincsenek már a Moszkva-barát vezetés által kézben tartott Csecsenföldön, és a nyilvános helyek ellen intézett robbantásos merényletek is ritkák.

A térség szomszédos köztársaságaiban eközben továbbra is rendszeresen fegyveres támadások érik a kormányerőket. Hétfőn Dagesztánban vesztette életét egy katona, egy másik pedig megsebesült, amikor az ismeretlen támadó belőtt egy csapatszállító vonatba Haszavjürt városánál. Vasárnap egy rendőrt lőttek agyon az ingusföldi Nazrany városában.