Őrizetbe vették a demonstráló bolsevikokat

Vágólapra másolva!
Röpcédulákat szórtak az állami vasúttársaság székházából a betiltott bolsevik párt tagjai, hogy így támogassák a sztrájkoló vasutasokat. Az ellenzéki aktivistákat őrizetbe vette a moszkvai rendőrség.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette a moszkvai rendőrség a betiltott Nemzeti Bolsevik Párt körülbelül egy tucat tagját, akik behatoltak az állami vasúttársaság székházába - közölte a párt szóvivője, Alekszandr Averin. A pártaktivisták egy feliratot lógattak ki a székház ablakaiból, valamint röpcédulákat szórtak ki, amivel a szóvivő szerint az orosz vasutasok sztrájkját akarták támogatni. A rendőrség az aktivistákat garázdaságért és engedély nélküli tüntetésért vonhatják felelősségre.

Az ellenzéki pártot idén áprilisban tiltották be a hatóságok, s több tucatnyi aktivistáját ítélték már el különféle tiltakozó akciókért, amelyeknek a kormány volt a célpontja. A sarló-kalapácsos karszalagot viselő nemzeti bolsevikok azt hangoztatják, hogy a társadalmi és a nemzeti igazságosság mellett szállnak síkra, de a gyakorlatban nacionalista eszméket is képviselnek. A párt tagja a Másik Oroszország nevű ellenzéki tömörülésnek, amelynek tüntetéseit a rendőrség gyakran erőszakkal oszlatja fel.