Levelet küldhetett szüleinek az elrabolt izraeli tizedes

Vágólapra másolva!
Kézzel írott levelet kaptak a szülők a két éve palesztin fogságba esett izraeli tizedestől, Gilád Salittól - közölte hétfőn az izraeli tömegtájékoztatás. Izraeli illetékesek megerősítették a sajtóértesülést.
Vágólapra másolva!

Gilád Salitot 2006. június 25-én hurcolták magukkal a Gázai övezetből izraeli területre behatoló palesztin fegyveresek. Szabadon engedéséért Izraelben bebörtönzött több száz palesztin fogoly szabadon bocsátását követeli a Hamász iszlamista palesztin mozgalom, amely - két másik palesztin csoporttal együtt - vállalta a rajtaütés elkövetését. A tizedes eddig kétszer adhatott magáról életjelet.

"A levelet Jimmy Carter volt amerikai elnök iránti jóakaratunk jeléül küldtük el, és hogy jelezzük, a Hamász komolyan szeretne megegyezni a fogolycseréről, amely lezárja a Salit-ügyet úgy, hogy teljesülnek a katonát elrabló palesztin csoportok követelései" - mondta Oszama al-Muzaini, a Hamász egyik vezető tisztségviselője.

Az egykori elnökről elnevezett központ rámalláhi irodájához érkezett a levél vasárnap, s az intézet továbbította azt a családnak.