Vasútállomáson robbantottak Algériában

Vágólapra másolva!
Tizenhárom halálos áldozatot követelt két robbantásos merénylet egy algériai vasútállomáson vasárnap. A héten már több hasonló támadás is történt.
Vágólapra másolva!

Pokolgépes merénylet történt vasárnap Algériában egy vasútállomáson, két ember meghalt. Két robbanószerkezet lépett működésbe rövid egymásutánban a fővárostól, Algírtól ötven kilométerre keletre fekvő Beni-Amrán vasútállomásán.

Az első egy francia mérnök és algériai sofőrje életét oltotta ki, a második a helyszínre siető katonák és mentősök közt szedte áldozatait. Feltehetően mindkét pokolgépet távirányítással hozták működésbe - mondták el a nevük elhallgatása mellett nyilatkozó rendőrségi források. A mérnök a vasút helyreállításában vett részt, gépkocsijával éppen távozni készült az állomásról, amikor a robbanás történt.

Az elmúlt két évben nőtt az iszlám szélsőségesek számlájára írható támadások száma az észak-afrikai országban. A héten már több támadás is történt. Szerdán egy laktanya közelében egy öngyilkos merénylő követett el támadást, egy másik merénylet célpontja egy tengerparti kávézó volt Algír közelében. Csütörtökön hat katona életét oltotta ki egy út mentén elhelyezett pokolgép Bu-Merdasznál.