Hét embert szúrt halálra egy tokiói ámokfutó

Vágólapra másolva!
Hét ember meghalt, több mint tucatnyian megsérültek, amikor egy férfi rárontott a járókelőkre, és válogatás nélkül kezdte őket leszurkálni Tokió egyik bevásárlónegyedében. A 25 éves támadót elfogták; azt mondta a rendőröknek, torkig volt a világgal.
Vágólapra másolva!

Legalább hét emberrel végzett egy késes ámokfutó Tokióban. A férfi 17 járókelőt - köztük három nőt és egy rendőrt - szúrt meg késével a város Akihabara részében, egy Electric Town nevű bevásárlónegyedben. A környék népszerű a turisták és a fiatalok körében.

A 25 éves gyanúsítottat a helyszínen letartóztatták. Szemtanúk szerint a támadó csak akkor dobta el kését, amikor figyelmeztették, hogy agyonlövik. A Kato Tomohiróként azonosított férfi a rendőröknek először azt mondta, hogy gengszter, majd közölte, ölni ment Akihabarába. Azt mondta, "torkig van az élettel, és elege van mindenből". Az ámokfutó egy 19, egy 47 és egy 74 éves férfival végzett, a másik négy áldozat egyike nő.

A támadó előbb kisteherautójával a járókelők közé hajtott, majd előrántotta a nála lévő túlélőkést, és dühöngve, válogatás nélkül szurkálni kezdte az arra járókat a bevásárlóktól zsúfolt utcán. A szemtanúk vérben fekvő áldozatokról beszéltek.

Az ámokfutás pánikot okozott a vasárnapi bevásárlók tömegében, és megbénította a környék forgalmát. Televíziós beszámolók szerint a mentők 17 rohamkocsival érkeztek a helyszínre, hogy ellássák a sebesülteket. A megkéselt áldozatok közül ötnek a szíve azonnal leállt - feltehetően a vérveszteség miatt.

A városnegyedben főleg elektromos eszközöket és videojátékokat lehet vásárolni, és különösen kedvelik a képregények és az egyedi divatirányzatok rajongói. Itt van az első bolt, ahol igazi robotot árulnak.

A mostani késelés egy 2001-es általános iskolai ámokfutás évfordulóján történt, amikor egy őrült nyolc kisiskolást késelt meg Oszakában - írja a BBC.